Iată câteva din întrebările şi problemele cele mai frecvente care le puteţi avea : (datorita diversitatii situatiilor si problemelor nu putem da aici raspunsuri general valabile) Recoltare, recepţie - Când culeg strugurii ? Cum măsor conţinutul de zahăr în struguri/must ? - Cum transport strugurii culeşi ? - Care este potenţialul alcoolic al unui must ? Desciorchinare, zdrobire, presare, macerare - De ce este bine să desciorchinez strugurii ? - Este necesară zdrobirea ? - La ce folosesc enzimele pectolitice ? - Ce este macerarea ? - Cum se presează mustuiala ? Fermentare - Ce trebuie să fac înainte de începerea fermentării ? - Ce vase este bine sa folosesc pentru fermentare ? - Cum influenţează temperatura procesul de fermentare ? - La ce folosesc drojdiile selecţionate ? - Fermentaţia nu porneşte. - Fermentaţia s-a oprit şi vinul este încă dulce. - Fermentaţia este lentă şi durează de prea multe zile. - Primăvara vinul a început din nou să fermenteze. Limpezire - Vinul nu se limpezeşte. - Vinul s-a limpezit şi după un timp s-a tulburat din nou. - La ce foloseşte bentonita ? - La ce foloseşte filtrarea ? Defecte, boli - Vinul îşi schimbă culoarea după ce l-am turnat în pahar. - Vinul s-a închis la culoare. - Vinul are miros de « ou clocit ». - Vinul are miros/gust de mucegai. - Vinul are miros/gust de butoi. - Vinul a prins floare. - Vinul are miros/gust de oţet. - Vinul este bălos/uleios.
Trimiteţi-ne un mesaj cu întrebarea sau descrierea detaliată a problemei d-vs :
Trimiteţi-ne un mesaj cu întrebarea sau descrierea detaliată a problemei d-vs :